Biurcoo ma przyjemność współorganizować już po raz drugi Restaurant Day Poznan.

[box]W sobotę 15 listopada będziemy gościć u siebie 4 znakomite restauracje, które uraczą Was smakami jesieni. Zapraszamy do przybycia, skosztowania i wspólnego biesiadowania ;)[/box]

Jak do nas dotrzeć: mieścimy się na ul.

  • 27 Grudnia 9/7 – w bramie obok restauracji Made in China. Wystarczy wejść w bramę i po prawej stronie odnaleźć zielone drzwi. One doprowadzą Was do naszego biura na 2 piętrze. Na górze będą czekały na Was smakowitości, które wynagrodzą Wam wspinaczkę po schodach 😉

    NASZE RESTAURACJE:

    Colorsoffood
    Je się jesień – w kolorach całego Świata zaprezentuje Wam coś ciekawego – doda polską złotą jesień do pięknych liści kanadyjskich klonów, brytyjskich kropli deszczu, francuskiej romantyczności, a nawet włoskiej rozpusty. Zakochacie się w przedpołudniowych twistach!

    Omnomnom i przyjaciele
    Odsłona jesienna. Bądź z nami, jedz z nami!
    Kuchnia psychojesienna. Nastroje na talerzu, humory w zupie. Złość na widelcu, nadzieja pod pokrywką, jesienne doły na kanapce. Jedzenie proste, wygodne, ogrzewające serce i umysł, szczere, ale zaskakujące. Takie, jakiego potrzeba wam listopadową sobotą, gdy za oknem i w oczach jakoś szaro.

    Maldita Dulzura
    Jesień je się słodko
    – gruszka kąpie się w karmelu,
    żurawina tuli w marcepanie,
    czekolada dodana do rzeczy wielu,
    swą słodycz chętnie oddaje.
    Królewska beza z tortową wisienką
    nad sernikami chce królować,
    żeby przekonać się czy słusznie
    – musicie przyjść i skosztować!

    Adam Sandach
    Zjechał Sri Lankę, Indie i Nepal w poszukiwaniu kolejnych inspiracji. Z ostatniej wyprawy przywiózł wiele przypraw i przepisów. W końcu stwierdził, że czas wyjść z własnej kuchni i podzielić się z innymi indyjskimi pysznościami. Będzie aromatycznie, czasem pikantnie, przede wszystkim wegetariańsko, ale i wegańsko.